Matematik

At gøre prøve i diff. regning. jeg forstår det ikke.

01. marts 2010 af JohnnyRambo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

jeg vil gerne vide hvordan den her laves..... det er den sidste jeg mangler og jeg kan ikke finde ud af den.....

hjælp!!!!! filen er vedhæftet for jeg kan ikke finde ud af at skrive det herinde.

hjælp mig..... hvis der er en sød en der kan skrive den op for mig ville jeg blive glad for jeg har ikke lært det her endnu sådan ordentligt

hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2010 af jnl123

sæt udtrykket for f(x) ind på y's plads i diff-ligningen. Integrer det udtryk, og det skal give f(x) hvis det er en løsning


Svar #2
01. marts 2010 af JohnnyRambo (Slettet)

Forklar nærmere? Jeg er virkelig dårlig til det her


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2010 af jnl123

Hvis x^2*e^x er en løsning, så er y = x^2*e^x. Det indsætter man i diff-ligningen:

dy/dx = (2*x^2*e^x) / x + x^2*e^x

Dvs., hvis man integrerer højresiden, så skal man komme tilbage til samme resultat som y, altså x^2*e^x. Og det gør man også - derfor er f(x) en løsning til diff-ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Beregn f'(x) ud fra f(x) = x2 ex . Nu har du venstre side af differentialligningen. Indsæt nu f(x) på højre side i stedet for y. Eftervis, at de to udtryk er ens. Dermed er godtgjort, at f(x) er en løsning til differentialligningen. Der skal ikke integreres.


Skriv et svar til: At gøre prøve i diff. regning. jeg forstår det ikke.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.