Matematik

graf og differential regning

01. marts 2010 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har en opgave hvor en graf for en funktion er f(x)=1/4x^4-x^3+3/4  grafen kan jeg ikke vise.

men spørgsmålet lyder   Benyt differentialregning til at argumentere for grafens forløb!

Mit spørgsmål er hvordan gør man og hvad menes der med det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2010 af kimor (Slettet)

Hvis du differentierer funktionen og sætter differentialkvotienten lig 0, kan du isolere x og finde dér hvor funktionens tangenthældning er lig 0. Herefter laves en fortegnsundersøgelse hvor du konkluderer i hvilke intervaller funktionen er henholdsvis stigende og aftagende.

... du vil altså få en differentialkvotient som hedder: f´(x) = x3-3x2

f´(x) = 0 = x3-3x2    


Svar #2
01. marts 2010 af dennise (Slettet)

hvad gør man når  f `(x)=0=x^3-3x^2   og man isolere x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2010 af kimor (Slettet)

Hvilke værdier for x får du?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2010 af mathon

     0 = x3- 3x2

     x2(x - 3) = 0                    brug nulreglen


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2015 af Monalisa1 (Slettet)

kan den beregnes i hovedet, eller skal man bruge en ti 89?


Skriv et svar til: graf og differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.