Matematik

Bestem arealet af M

01. marts 2010 af camilladreuer (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hejsa ..

Jeg sidder med en mat.opg.,, som går ud på flg.

f(x)=x^2+4x+10

g(x)=x+14

Graferne for f og g afgrænser en punktmængde M, der har et areal.

Bestem arealet af M

Jeg er helt blank, men mener at man skal sætte de to ligninger overfor hinanden. Kan det passe ? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2010 af mathon

find skæringspunkterne hvis førstekoordinater er det bestemte integrals grænser

bemærk g(x)≥f(x) for x-værdier mellem skæringspunkterne


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2010 af PeterValberg

Du skal beregne skæringspunkterne mellem funktionerne, for at få punktmængden afgrænset (det er x-værdierne, der er interessante) lad os for for eksemplets skyld kalde de x-værdier for a og b. Derefter beregner du integralet:

Det er g(x) - f(x) og ikke omvendt, da det er g(x), der er øverst (længst over x-aksen) i det pågældende interval.
Det kan du kontrollere med et grafprogram (som fx GeoGebra).
Ellers må du beregne nogle funktionsværdier i det pågældende interval for at undersøge, hvilken funktion, der er "øverst"

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. marts 2010 af PeterValberg

Til orientering kan jeg fortælle:

At skæringspunkterne mellem funktionerne er ved x = -4 og x = 1

Det er g(x), der er "øverst" i intervallet.

At arealet af den afgrænsede punktmængde M er 20,83

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
01. marts 2010 af camilladreuer (Slettet)

 Så jeg skal bare sige g(x)-f(x), og så har jeg svaret ? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. marts 2010 af PeterValberg

Nej, du skal beregne integralet af g(x)-f(x) i intervallet [-4; 1]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. marts 2010 af PeterValberg

Med TI89'eren (når du kender skæringspunkterne x-værdi):

∫((x+14)-(x^2+4x+10),x,-4,1)     hvilket "outputter"  125/6 (≈ 20,83)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
02. marts 2010 af camilladreuer (Slettet)

 TI89'eren er det det samme som computerprogrammet TI ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. marts 2010 af PeterValberg

Nej, - TI89'eren er graflommeregneren

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
02. marts 2010 af camilladreuer (Slettet)

 Jeg forstår det altså stadig ikke ?


Brugbart svar (2)

Svar #10
02. marts 2010 af PeterValberg

Jeg har regnet det igennem, så du kan studere det nærmere (det er med forklaring), - dokumentet er vedhæftet.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Bestem_arealet_af_M.pdf

Svar #11
03. marts 2010 af camilladreuer (Slettet)

 Tak pvm, der hjalp meget mere med forklaringerne ved udregningen . . Tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #12
03. marts 2010 af PeterValberg

Det var så lidt, - skulle det være en anden gang.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestem arealet af M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.