Matematik

Løsning af Cosinus ligning.

02. marts 2010 af TheLost (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej gutter, sidder med et udtryk som jeg gerne vil have skrevet ind i graphmatica, men kan ikke få programmet til at forstå det....

Udtrykket er Cos(x)=(1/8)x-(1/9)

Er der nogen der ved hvordan det skrives ind?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2010 af mathon

               solve(cos(x)=(1/8)*x-(1/9),x)


Svar #2
02. marts 2010 af TheLost (Slettet)

Hmm. Det gad den ikke lige godtage, men det er ligemeget, fandt ud af det =)... Jeg skal skrive y=cos(x)(1/8)x-(1/9) for at få det til at funke.


Svar #3
02. marts 2010 af TheLost (Slettet)

Men min opgave siger jeg skal sørge for dokumentation, og det er en graph vel god nok til, problemet er bare at jeg ikke har fået opgivet noget interval... Såeh hva' gør jeg lige der :S? - Der er jo uendeligt mange løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2010 af mathon

vinkelmålet skal være radian

               solve(cos(x)=(1/8)*x-(1/9),x)
displayet viser (når du scroller)

x = -4,04742   or   x = -1,93103   or   x = 1,49496   or   x = 5,29579   or  x = 6,98715

................

som ses grafisk af

Define y1 = cos(x)
Define y2 = (1/8)*x-(1/9)
APPS efterfulgt af 4: graph
 


Svar #5
02. marts 2010 af TheLost (Slettet)

Hmmm... Er det en ny graphmatica eller sådan noget du bruger? for den jeg har melder bare fejl hvis jeg prøver at skrive det der ind...


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke uendeligt mange løsninger . Der er kun løsninger, hvis -1 ≤ 1/8 x - 1/9 ≤ 1 , dvs. for -64/9 ≤ x ≤ 80/9 . Ved at konsultere en graf, finder man, at der er 5 løsninger til ligningen.


Svar #7
02. marts 2010 af TheLost (Slettet)

Okay, men.... suk.... hader når man ikke kan få programmer til at gøre som man vil .... grr


Svar #8
02. marts 2010 af TheLost (Slettet)

Glemt det. Har ikke en hel natte søvn at spille på det her...


Skriv et svar til: Løsning af Cosinus ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.