Fysik

Bevægelse med konstant acc.

03. marts 2010 af EmilieBN (Slettet)

Hej. Jeg skal vise at denne stedfunktion:

s(t)=s0+v0t + ½ * a * t^2
beskriver bevægelse.

Kunne godt bruge noget hjælp.
Mvh,


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af mathon

der er tale om konstant acceleration:

                       a = (v-vo)/t
eller skrevet
                       v = at + vo

hvoraf

                      s = ∫v·dt = ∫(at+vo)dt = (1/2)a·t2 + vo·t + so     (hvor so er en integrationskonstant)


Svar #2
03. marts 2010 af EmilieBN (Slettet)

Okay. Vil du ikke forklare lidt nærmere - med ord altså?
Bare så jeg forstår det helt


Svar #3
03. marts 2010 af EmilieBN (Slettet)

Problemet er, at jeg ikke har lært integration


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:kinematik_tillæg.doc

Svar #5
03. marts 2010 af EmilieBN (Slettet)

jeg vil gerne spørge til skridt nummer 2.
Hvorfor gør du sådan?
Kan godt forstå det andet.
Men hvilken regneregl bruger du eller hvad man siger?


Svar #6
03. marts 2010 af EmilieBN (Slettet)

eller skridt tre må det være.
Det lange.
deltas = .......


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. marts 2010 af mathon

den tilbagelagte vejstrækning Δs er lig med middelhastigheden vm gange tiden, t
og
          vm = (v+vo)/2


Svar #8
03. marts 2010 af EmilieBN (Slettet)

nej undskyld. Mente det lange skridt.

detlas = s - s0 = vm * t = (v+v0)/2 * t = ........................ osv osv..
Gider ikke skrive hele udtykket op. Hvad er det du gør der?


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. marts 2010 af mathon

      v substitueres med a·t + vo
og
      derefter simpel reduktion


Svar #10
03. marts 2010 af EmilieBN (Slettet)

substitueres - er det det samme som differentiere?


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. marts 2010 af mathon

               substituere = sætte ind i stedet for = erstatte

.................

som bl.a.
benyttes
                 ved integration ved hjælp af substitution


Svar #12
03. marts 2010 af EmilieBN (Slettet)

Hvordan kan jeg forklare, at ´stedfunktionen beskriver bevægelse?
Altså med ord?
fordi jeg kan godt se det med ligningerne.


Skriv et svar til: Bevægelse med konstant acc.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.