Matematik

Funktionen

03. marts 2010 af Clarks (Slettet) - Niveau: B-niveau

Tror jeg er ved at være der, skal bare lige have et lille skub...

f(x)=2x^2-5x+6,

a) Bestem en ligning for tangenten for f i punktet(2,f(2))

Man starter vel med at diferentere.

f(x)=2x^2-5x+6,

f` af mærke(x)= 2*2x-5

f`` af mærke(x)= 4x^2-5

Så skal man vel sætte f(2) ind i ligningen

4*2^2-5= 11. som så må være hældningen i x=2

Nu bliver jeg så i tvivl, for skal vel finde b eller y, eller?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Hvilket b? Du skal benytte, at tangentens ligning lyder:

y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)

Start ganske rigtig med at differentiere funktionen:

f(x0) = 2x2-5x+6

f'(x0) = 4x-5

Bestem derefter henholdsvis f'(x0) og f(x0) således - da x0 = 2, fås:

f(x0) = 2 * 22 - 5 * 2 + 6 = 4

f'(x0) = 4*2 - 5 = 3

Indsæt nu værdierne i tangentens ligning, og reducer:

y = 3(x-2)+4 =

y = 3x-6+4 =

y = 3x -2

Tangentens ligning er altså y = 3x - 2.


Svar #2
03. marts 2010 af Clarks (Slettet)

Okay. Tusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2010 af Arkimedesanton (Slettet)

Tangentens ligning kan defineres på flere måder. Eksempelvis...  

f'(x0)(x-x0)+f(x0)

nu...kan du der 2(x*x)+5x-6... går jeg ud fra. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2010 af Arkimedesanton (Slettet)

 Det første og andet led. Skal byttes om. -5x+6


Skriv et svar til: Funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.