Almen studieforberedelse (AT)

AT + kilde!!!!!!!!

03. marts 2010 af multi376 (Slettet)

Hej alle sammen

Jeg har ledt og ledt jeg ved simpelthen ikke hvordan man finder kildematerialer. Jeg har søgt på biblotek.dk men jeg ved ikke hvordan man ser om bøgerne indeholder kilder. Jeg har tænkt på at skrive i elektricitet jeg gad godt finde nogle kilder der fortalte hvilken syn man havde på elektricitet, det må også gerne være artikler er der nogen der kender et sted hvor jeg kan finde artikler fra 1855-1945. Er virkelig lost :(


Svar #1
03. marts 2010 af multi376 (Slettet)

er der ikke nogen der kan hjææææææælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. marts 2010 af mettefisk (Slettet)

Du kan eventuelt prøve at skrive til statsbiblioteket. Det har en fra min klasse haft stor succes med til SRP.


Brugbart svar (2)

Svar #3
04. marts 2010 af Pettson

Du bør kunne få hjælp både hos din gymnasiebibliotekar og hos din folkebibliotekar til at søge kildetekster!
Her er mit forslag.

"Kildetekster"
Jeg har brugt bibliotek.dk (Almindelig søgning) og klikket på linket Slå emne op i register (lige under emne-feltet).
Jeg har slået op to forskellige steder [på 'historiske k' og på 'kildea'] og bladet fremad derfra, samtidig med at jeg har kigget efter relevante emneord med mange poster (antallet i første kolonne).
Ud fra det jeg således har lært, har jeg valgt at lave følgende tre separate søgninger:
* emne=historiske kilde?     [i dag 169 poster (bøger, artikler, ...)]
* emne=kildelitteratur     [i dag 274 poster]
* emne=kildesamlinger     [i dag 1085 poster]
Disse tre søgninger har jeg 'lagt sammen' i én portion - ved at markere dem alle på oversigten Mine søgninger og ladet bullit-markeringen blive stående ud for den øverste af de to muligheder i bunden: 'Du finder samtlige poster fra de søgninger du markerer ("eller")'.
Således får jeg en pulje på [i dag] 1519 poster - der indeholder kildetekster, som handler om alle mulige forskellige emner.

"Emne-tekster"
Herefter kan man gå i gang med at lave sine søgninger på det emne, man vil arbejde med, fx elektricitet.
Søg ikke for specifikt / smalt - du risikerer at ende med 0 resultater i næste fase   :o(

Kildetekster - om emnet
Til sidst kommer det store øjeblik, hvor man - igen via Mine søgninger - kombinerer puljen af kildetekster med puljen af emne-tekster, og denne gang skal bullit-markeringen naturligvis sættes ud for den nederste af de to muligheder i bunden: "Du finder kun de poster som findes i alle de søgninger du markerer ("og")".

Fortvivl ikke! Prøv igen! Du skal sandsynligvis gøre din emnesøgning bredere ...

PS Se evt. denne bog:
Kildesamling til Skruen uden ende : den vestlige teknologis historie
Keld Nielsen; Henry Nielsen; Hans Siggaard Jensen
BOG: Teknisk Forlag, 1991
47 s., illustreret
Forlag: Teknisk Forlag
ISBN: 8757113092

Og husk at nærlæse litteraturlisterne i alle bøger, du arbejder med. Her kan være anført ... litteratur / kilder, der indeholder kilder ... hvis du forstår, hvad jeg mener.


Svar #4
04. marts 2010 af multi376 (Slettet)

tusind tak det hjalp iværtfald


Skriv et svar til: AT + kilde!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.