Matematik

Optimering af overfladeareal

03. marts 2010 af Eva123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej

Jeg har arbejdet med en opgave om optimering og er kommet frem til følgende:

2,4x+ 2000/x + 2000/2,4x   =  0

hvordan får jeg ovenstående formel til at ligne med funktion af

ax2+bx + c = 0

så at jeg kan beregne d, og herefter toppunktet (da vi ikke har lært differential regning)

håber i kan hjælpe :)  


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det 3. led på venstre side, skal det forstås som

2000/(2,4x)  eller (2000/2,4) x ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2010 af jnl123

Hvordan er du kommet frem til ligningen? Der skal helst ikke divideres med x


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2010 af NejTilSvampe

 Du ganger med x i hvert led. så får du et andetgrads polynomium.


Svar #4
03. marts 2010 af Eva123 (Slettet)

 2,4x+ (2000/x) · x + (2000/2,4x) · x = 0 ? 


Skriv et svar til: Optimering af overfladeareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.