Fysik

udregning af bremseacceleration

03. marts 2010 af NannaVuf (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave som jeg ikke rigtig kan få til at give det rigtige svar. en skøjteløber løber med hastigheden 25 km/t. han falder og glider 25 m inden han standser.

Hvordan finder jeg bremseaccelerationen? jeg har prøvet ligningern a = (v2-v02) / 2s

resultatet skal give ca. 0,96 m/s^2 - hvilket jeg ikke kommer i nærheden af med denne ligning!! please hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af mathon

25 km/t = 6,944444 m/s

              a = (v2-vo2)/(2Δs) = (-vo2)/(2Δs)             da v = 0


Svar #2
03. marts 2010 af NannaVuf (Slettet)

hvrodan finder jeg gnidningskoefficienten når jeg hverken kender F_gnid eller F_N ? - kender heller ikke m!!!


Svar #3
04. marts 2010 af NannaVuf (Slettet)

Hvordan finder jeg størrelsen af gnidningskoefficinten når jeg hverken kender normalkraften, massen af skøjteløberen eller gnidningskraften?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2010 af mathon

                      µ = |a|/g = (0,964506 m/s2)/(9,82 m/s2) = 0,098219


Svar #5
04. marts 2010 af NannaVuf (Slettet)

Sidste spørgsmål!

Jeg skal nu finde bremselængden. Normalt ville jeg bruge S = v*t, men kender ikke t, og regner også med at jeg skal bruge gnidningskoefficienten som jeg har fundet, men hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2010 af mathon

                           Δs = -vo2/(2a)


Svar #7
04. marts 2010 af NannaVuf (Slettet)

den har jeg også lige prøvet og den gav det rigtige!!! Men tak alligevel for alt din hjælp!


Skriv et svar til: udregning af bremseacceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.