Fysik

Hjælp! Hvordan finder jeg ud af b'eren?

03. marts 2010 af NGio (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ja, som overskriften siger. HJÆLP!

Vedhæftet fil: Legetøjsfrø.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af peter lind

a) Brug et CAD værktøj til regressionsanalyse af data

b) Brug energibevarelse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2010 af jleacht (Slettet)

Først skal du udregne, hvor meget energi der er i fjederen: U_fjeder=½kx (eller noget i den stil). Hvis du regner med energibevarelse, skal du sige:

U_fjeder - K - U_tyngde1 = 0 <=> K = U_fjeder - U_tyngde1

Alt den kinetiske energi bliver dernæst overført til potentielt energi, når frøen kommer højere op i tyngde feltet:

K - U_tyngde2 = 0 <=> K = U_tyngde2

Det er måske lidt svært, men, hvor højt noget kan hoppe, er relativt. Derfor skal du huske at tegne et diagram over det... det skaber et overblik


Svar #3
03. marts 2010 af NGio (Slettet)

# 2, kan du ikke lige ligge et JPEG-fil med de formler. Dem er jeg ikke helt med på :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2010 af peter lind

Energien i en sammenpresset fjeder er ½k*x2, Når frøen når sit højeste punkt er al energi m*g*h og på grund af energibevarelsen må al energi i den sammenpressede fjeder være overført til frøen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

b)

Den oplagrede energi i fjederen omdannes først til kinetisk energi og derefter potentiel energi i tyngdefeltet.

Vi finder altså at

Epot = Efjeder , og derfor

mgh = 1/2kx2 , hvoraf

h = (k·x2) / (2·m·g) = 1,06m

Legetøjsfrøen kan altså maksimalt hoppe 1,06 meter i vejret.


Skriv et svar til: Hjælp! Hvordan finder jeg ud af b'eren?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.