Fysik

Hjælp til fysik

03. marts 2010 af tinnnnn (Slettet)

 En bil med massen 1050 kg kører med hastigheden 60 km/h på en vandret vej. Nu trædes der på bremsen, som leverer en bremsekraft på 300 N...

a. Beregn hastigheden efter bremsningen på 100 m

b. Bilen bremses, til den stopper helt. Hvor stor bliver bremselængden?

c. Hvor stor bliver bremselængden, hvis bilen kører med hastigheden 120 km/h?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af peter lind

Brug F = m*a til at finde accelerationen. Dernæst brug formlerne for bevægelse med konstant acceleration.


Svar #2
03. marts 2010 af tinnnnn (Slettet)

Det så formlen der hedder A = F * S ik ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2010 af peter lind

Den kan du også bruge; men jeg tænkte nu mere på s= s0+v0*t+½*a*t2 og v= vo+a*t


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. marts 2010 af mathon

         60 km/h = 16,6667 m/s

         2·a·Δs = v2 - vo2

hvoraf

        v = (2·a·Δs + vo2)½          a<0


Skriv et svar til: Hjælp til fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.