Matematik

Eksponentielt voksende funktion

04. marts 2010 af Philosophia (Slettet) - Niveau: B-niveau

 1) Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses det, at

f(0) = 10 og f(2) = 160

a) Bestem en forskrift for f

Hvordan gør jeg dét?? Hvad er fremgangsmåden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2010 af jnl123

f(x) = b*a^x

f(0) = 10 = b*a^0    =>  b = 10

f(2) = 160 = 10*a^2   => a = 4

f(x) = 10*4^x


Svar #2
04. marts 2010 af Philosophia (Slettet)

 Skal jeg finde a og b og derefter sætte dem ind i f(x) = b * a^x ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2010 af jnl123

jeps :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2010 af drivgas (Slettet)

B er er skæringspunktet med y-aksen og den kender du allerede b, da ifølge f(0) = 10 er det ene punkt er (0;10) . Nå x er nul så er y 10. derfor b.

Det andet punkt hedder (2;160), da f(2) = 160

Du finder a med følgene formel: (y2-y1)^(1/x2-x1)
(160/10)^(1/2-0) = 4

Forskriften :

f(x) = 10*4^x


Skriv et svar til: Eksponentielt voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.