Fysik

HVilket materiale består loddet af?

04. marts 2010 af cecilie114 (Slettet)

Jeg har fået denne opgave.

I en termobeholder er der 0,500 kg vand med temperaturen 16,00 °C. Vi opvarmer et lod til 100 °C og nedsænker det i vandet. Loddets masse er 0,100 kg. Efter et stykke tid har vandet og loddet opnået samme temperatur, nemlig 19,46 °C.
Hvilket materiale består loddet af?
 

er der nogen der kender formlen for at finde ud af hvad materialet er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2010 af NejTilSvampe

 du kan beregne den specifikke varmekapacitet.

Brug ΔQ= m*c*Δt


Svar #2
04. marts 2010 af cecilie114 (Slettet)

tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2010 af mathon

                                 afgivelse                                                                modtagelse
                                  m·c·ΔT                       =                                          m·c·ΔT

                    (0,100 kg)·c·((100-19,46) K)       =                 (0,500 kg)·(4,186 kJ/(kg·C)·((19,46 -16,00) K)   

                     (8,054 kg·K)·c   = 7,24178 kJ

                     c = (7,24178 kJ)/((8,054 kg·K) = 0,899153 kJ/(kg·K) ≈ 0,90 kJ/(kg·K)

hvilket kunne tyde på aluminium


Skriv et svar til: HVilket materiale består loddet af?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.