Matematik

Omvendte funktion f

04. marts 2010 af Meandmy1 (Slettet)

Plzz, hjælp!!! I,m lost :(

Skal besteme en forskrift for den omvendte funktion f-1 og gør rede for, hvad f-1 beskriver.

Jeg kan ik engang huske hvordan man laver det første :/

Ved leje af slalomski skal Jens betale et engangsbeløb på 200,00 kr. samt en leje på 32,00 kr. pr. dag

Det samlede beløb, som Jens skal betale for at leje slalomski i x dage, beskrives ved funktionen f.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opstil først forskriften f(x) som det beløb, der betales forat leje ski i x dage. Den omvendte funktion f-1(x) udtrykker, hvor mange dage, der kan lejes ski for et givet lejebeløb x.


Svar #2
04. marts 2010 af Meandmy1 (Slettet)

Er det så

f-1(x) = 200,00 + 32,00 x 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er f(x) du har fundet. Nu har du y = f(x) = 200 + 32x. Find så x som funktion af y. Det er den omvendte funktion f-1 , altså

x = f-1(y)


Svar #4
04. marts 2010 af Meandmy1 (Slettet)

Tak for det men.

Det er det som jeg kan ik finde ude af :/ nu har jeg brugt 1 time men kommer ik til det rigtig svar.


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Af

y = 200 + 32x

finder du

x = 1/32 y -200/32 = 1/32 y - 25/4 ,

så den omvendte funktion er (hvor vi notationsmæssigt bytter om på x og y)

f-1(x) = 1/32 x - 25/4


Skriv et svar til: Omvendte funktion f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.