Matematik
bestem integralerne
Bestem integralerne
∫ (6x2 +2x)dx og
∫01 5x4 ex^5+1dx.
Svar #1
05. marts 2010 af peter lind
I den første Brug ∫xndx = xn+1/(n+1)
I den anden brug substitution t= x5+1, dt= 5x4dx
Svar #2
05. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)
I det første integral, benyt at ∫xn dx = 1/(n+1) xn+1 .
I det andet integral, benyt at 5x4 dx = d(x5) . Benyt substitutionen t = x5 , bestem stamfunktion som funktion af t, og indsæt så t = x5 til sidst.
Svar #3
10. marts 2010 af stofferstina (Slettet)
jeg forstår ikk helt hvordan jeg skal sætte tallende ind i disse formler? :s
Svar #4
10. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)
Hvor langt er du kommet? Kan du bestemme stamfunktionerne ∫6x2 dx eller ∫2x dx ?
Svar #8
11. marts 2010 af stofferstina (Slettet)
tak :D men hva så med den anden hvordan skal den så se ud?
Svar #10
11. marts 2010 af stofferstina (Slettet)
ja, har også fundet den der formel i min bog. men forstår ikk hvorden jeg skal regne det ud,?
Svar #11
11. marts 2010 af peter lind
Du skal sætte substituere dette i integralet altså erstatte x5+1 med t og 5x4dx med dt
Skriv et svar til: bestem integralerne
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
