Matematik

Koordinat og vektorer

06. marts 2010 af xbirch (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej! Jeg sidder og er igang med min matematik aflevering, men er fuldstændig kørt fast på en opgave. Håber der er en der har tid til at give et tip eller svar??

Bestem koordinaterne til punkterne C og D, når det oplyses at

A (5,3) , B(-2,4) , VEKTOR AC = (-1,2) , VEKTOR BD= (-4,6)

På forhånd tusind tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2010 af PeterValberg

Med punktet A(5,3) kan vi lynhurtigt bestemme koordínaterne til stedvektoren til punktet (den vektor, der går fra koordinatssystemets origo - nulpunkt - til et punkt i koordinatsystemet:

Med den viden kan vi gøre dette lille trick:

Dermed har vi jo koordinaterne til punktet C(4, 5)

Det sammen gøre med punktet D og vektor BD

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2010 af NejTilSvampe

 Brug indskudsreglen  AB+AC = BC

og at du har stedvektorerne OA = <5,3> og OB <-2,4>


Svar #3
06. marts 2010 af xbirch (Slettet)

Jeg er ikke sikker på at jeg helt er med, i hvordan du regner "pvm"???

"Nejtilsvampe", jeg har jo AC, og BD vektorene, så jeg kan vel ikke bruge indskudssætningen??


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2010 af PeterValberg

#3  se vedlagte grafiske fremstilling

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:vektoropgave_grafik.pdf

Svar #5
06. marts 2010 af xbirch (Slettet)

Åh tusind tak! Nu gav det mening :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2010 af PeterValberg

Ingen årsag, skulle det være en anden gang.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2010 af NejTilSvampe

 #3 - Jeg mente at du skulle bruge indskudsreglen for OA+AC = OC, og OB+BD=OD.  AB+AC=BC var bare den gennerelle regel. Jeg har ikke tænkt mig at forære dig den fuldstændige løsning ligesom pvm ;) den slyngel :P


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. marts 2010 af PeterValberg

XD En gang imellem er en fuldstændig hjælp den bedste hjælp, - desuden regnede jeg kun det ene punkt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Koordinat og vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.