Matematik

Bestem en ligning for tangenten

06. marts 2010 af Clarks (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem en ligning for tangenten t til grafen f i punktet P(3, F(3))

f(x) =-x^3+1,5x^2+6x-1

(Man starter vel med at diferencere)

f af mærke(x) =-3x+2.1,5x+6

f af mærke(x) = -3x+3x+6

Sæt 3 ind i udgangspunktet og den diferenceret

-3^3+1.5*3^2+6*3-1 =

-3*3+3*3+6 =

Når jeg har regnet disse ud, skal de vel sættes ind i tangentens ligning

ER jeg på rette vej?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2010 af mathon

f(x) = -x3 + 1,5x2 + 6x - 1
f(3) = -33 + 1,5 ·32 + 6·3 - 1 = 3,5
 

f '(x) = -3x2 + 3x  + 6
f '(3) = -3·32 + 3·3 + 6 = -12

du er på rette vej


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2010 af foerste (Slettet)

y = f'(x0)*(x-x0) + f(x0)

f(x0) er f(3)
f'(x0) dvs f'(3)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2010 af mathon

              y = f '(3)·(x-3) + f(3)

              y = -12·(x-3) +3,5

              y = -12x + 39,5

............

OK fejlene blev rettet!


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2010 af foerste (Slettet)

Ja, jeg havde ikke set det minus der var foran x^3, så mine udregninger var forkerte


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2010 af nabar (Slettet)

jeg piller mig i numsen =)


Svar #6
06. marts 2010 af Clarks (Slettet)

Mange tak gutter.

Vil dog undlade at pille mig i numsen, håber det kan tilgives med tiden:)


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.