Fysik

Fysik Hjælp!!

06. marts 2010 af Jonas2840 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej :D

jeg skal fremlægge de her spørgsmål  fysik, nogle som vil hjælpe mig???

1) vandsøjle

Beregn højden af den vandsøjle, som i sig selv udøver et tryk på 101 kPa, svarende til det normale lufttryk ved jordoverfladen.

2). Trykmåling

h/m 0 0,175 0,350 0,525 0,699 0,788

p/kPa 104,2 105,5 107,7 109,3 111,2 111,9

En trykmåler er forbundet med en lang plastslange. Den anden ende af plastslangen sænkes ned i et langt vandfyldt rør. Tabellen giver de sammenhørende værdier af trykket p og afstanden h fra vandoverfladen i røret ned til vandoverfladen i plastslangen.

undersøg, om der er en lineær sammenhæng mellem højde ig trykket.

Hvilken værdi giver eskerimentet for vands densitet.

3.) Plastklods i vand.

En plastklods med densitet 0,85 g/cm3 og rumfang 125cm3 fylder på vand.

Hvad er rumfanget af den del af klodsen, som er under vandoverfladen?

4.) Lod i vand.

Et lod har massen på 100 g. Når loddet sænkes ned i vand, er opdriften på loddet 0,36 N.

Hvad er densiteten af den materiale, loddet er lavet af?

5.) En varmluftballon har rumfanget 2550 m3 og har sammenpakket massen 105 kg. Densiteten af luften gøres tilstrækkelig lille vved opvarmning med en gasflammer. Ved en bestemt temperatur er p= 1,07 kg/m3.

Densiteten af den omgivede atomsfæriske luft er 1,25kg/m3.

- find massen af den luft i ballon

- find massen af ballon inklusiv luften i den.

- Beregn tyngdekraften på ballonen.

- Beregn opdriften på ballonen.

-stiger ballonen til vejrs og hvorfor?

- hvor stor en last kan ballonen medtage?

på forhånd Taak :D
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2010 af Jerslev

#0: Noget forslag selv?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
06. marts 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Neej har desværre ikke noget..!

det handler om tryk, opdirift..


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2010 af papas (Slettet)

1) p=ρgh      h=p/g/ρ = 101000/9.82/1000 m

2) indtast i excel, regression

3)0.85*125

4) ρgV=0,36    1000*9,82*V=0,36    V=...            ρ=m/V=0,1/V= 2728 kg/m3

5) 2550*1,07                        2550*1,07+105                                  (2550*1,07+105)*9.82           2550*1,25*9.82


Skriv et svar til: Fysik Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.