Matematik

Gavlen. Opgave 9.016

06. marts 2010 af EmilieBN (Slettet)

hey.

figuren viser gavlen af en parabelformet hal.

højden er 4,8 m, bredden er 5,0 m

a) indlæg på passende vis gavlen i et koordinatsystem, og angiv forskrift for parablen.

fandt frem til f(x)=-0,768x^2+3,84x

b) bestem den højst mulige port der kan indsættes, når bredden af porten skal være 3 m, bestem bredden af den bedst mulige port, der kan indsættes i gavlen, når portens højde skal være 3,5 m

Har kigget på andre forums, men de bruger noget jeg ikke har lært endnu eller noget jeg ikke forstår :-) Så tænkte om en kunne hjælpe mig med at løse opgave b.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2010 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=470821


Svar #2
06. marts 2010 af EmilieBN (Slettet)

5
S(-0,768x^2 + 3,84x)dx = A
0

(-0,256*5^3+1,92*5^2-(-0,256*0^3+1,92*0^2)) = 16

Jeg kan ikke forstå hvad det betyder og hvad du har gjort?


Brugbart svar (2)

Svar #3
07. marts 2010 af mathon

når den grennedadvendende parabel
med bredden 5,0 m og højden 4,8 m
er indlagt i koordinatsystemet
med skæring af x-aksen
i (0,0) og (0,5),
har den ligningen

                          f(x) = y = -0,768x2 + 3,84x

en portbredde på 3 m
vil grundet symmetrien på x-aksen
ligge med sit venstre yderpunkt i (1,0) og sit højre yderpunkt i (4,0)

den højst mulige port der kan indsættes, når bredden af porten skal være 3 m
er
            f(1) = -0,768·12 + 3,84·1 = 3,072 m
 

bestem bredden af den bedst mulige port, der kan indsættes i gavlen, når portens højde skal være 3,5 m

            y = -0,768x2 + 3,84x
            3,5 = -0,768x2 + 3,84x
            -0,768x2 + 3,84x - 3,5 = 0

            x1 = 1,19896        x2 = 3,80104

dvs med bredden x2 - x1 = 2,60208 ≈ 2,6

           
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2012 af djdann (Slettet)

#3

en portbredde på 3 m
vil grundet symmetrien på x-aksen
ligge med sit venstre yderpunkt i (1,0) og sit højre yderpunkt i (4,0)

den højst mulige port der kan indsættes, når bredden af porten skal være 3 m
er
            f(1) = -0,768·12 + 3,84·1 = 3,072 m
 

bestem bredden af den bedst mulige port, der kan indsættes i gavlen, når portens højde skal være 3,5 m

            y = -0,768x2 + 3,84x
            3,5 = -0,768x2 + 3,84x
            -0,768x2 + 3,84x - 3,5 = 0

            x1 = 1,19896        x2 = 3,80104

dvs med bredden x2 - x1 = 2,60208 ≈ 2,6
 

Forstår ikke hvorda du kan indsættte 1 på x-plads??
Den med ligningen forstår jeg heller ikke, x1 og x2???

           
 


Skriv et svar til: Gavlen. Opgave 9.016

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.