Matematik

Funktioner....

06. marts 2010 af Stella Lilja (Slettet)

Hej er der nogen der kan fortælle mig om jeg har regnet nedenstående opgave rigtigt. Er rigtigt meget i tvivl.

Håber at nogen kan komme med en forklaring hvis det er forkert. 

En produktion nedsættes med 6% pr. kvartal. Hvor stort er det årlige procentvise fald?
 

100 – 6 = 94

0,94

Da 4 kvartaler er 1 år.

0,94 = 0,780749

Det årlige procentvise fald er så 78,0749 %


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du bør skrive

0,944 = 0,780749 .

Det er, hvor meget der er tilbage efter 1 år. Faldet er så 1-0,780749 = 0,219251 = 21,93%. Altså lidt mindre end det grove overslag på 4•6% .


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2010 af Isomorphician

Nej, de 78,07 % er hvor meget produktionsstørrelsen er faldet til i stedet for 100 %.


Svar #3
06. marts 2010 af Stella Lilja (Slettet)

okay dvs. det vi har er 78,07% og vi skal så trække det fra 1 for at få faldet. Tak 


Skriv et svar til: Funktioner....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.