Fysik

Fysik!!

07. marts 2010 af Jonas2840 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heeej :)

nogle som vil forklare mig det her og hvordan løser man den???

på forhånd taak :D

1) Lod i vand
Et lod har massen 100g. Når loddet sænkes ned i vand, er opdriften på loddet 0,36 N
Hvad er densiteten af det materiale, loddet er lavet af?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2010 af peter lind

Brug Arkimedes lov. Opdriften er lig med vægten  af den væske, som bliver fortrængt.


Svar #2
07. marts 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Fop= ρ*g*V

= 1000*9,82*V?

men hvad er så V?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2010 af jnl123

volume  (m^3)


Svar #4
07. marts 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Jaa, men hvordan vil ligning(formlen ser ud)

altså: Fop= ρ*g*V = 1000*9,82* V?? hvad skal der der stå i V? er det 0,36 N?? eller!


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2010 af jnl123

Du kan finde volumet af den vand der bliver fortrængt (som er lig volumen af loddet):

0,36 = 1000 * 9,81 * V     =>     V = ....

Densitet = massefylde,   altså vægt per volume - og nu har du loddets vægt og volume


Skriv et svar til: Fysik!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.