Matematik

Linjens ligning

09. marts 2010 af masterBarbarian (Slettet) - Niveau: A-niveau

Halløjså folkens!

Har nu prøvet frem og tilbage i rigtig lang tid for at løse en opgave, men er ikke kommet nogle vegne. Den er over min liga. Her kommer spørgsmålet.

Hvilken værdi skal tallet k have, hvis linjerne m og n med ligningerne

m: 3x-4y=2

n:kx+7y=12

skal være parallelle?

Har tænkt lidt over at omforme ligningerne så jeg får noget ala: y=ax+b, men jeg kan ingen vegne komme til et svar.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2010 af Isomorphician

Find retningsvektorerne.

Den ene retningsvektor prikket med den anden retningsvektors tværvektor, skal være lig 0 for at de er parallelle.


Svar #2
09. marts 2010 af masterBarbarian (Slettet)

Vi har ikke helt haft om vektorer endnu, så jeg ville blive rigtig glad hvis du kunne hjælpe mig lidt på vej. Så skal jeg nok prøve at tage den derfra. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2010 af Isomorphician

Ok, så omskriv til y = ax + b og sæt hældningskoefficienterne lig hinanden og løs mht. k.


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. marts 2010 af mathon

dvs
      m: 3x - 4y = 2 ⇔      y = (3/4)x - (1/2)

      n:  kx + 7y = 12  ⇔   y = -(k/7)x + (12/7)


Svar #5
09. marts 2010 af masterBarbarian (Slettet)

aha.... tusind tak skal i have... :D :D


Skriv et svar til: Linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.