Matematik

At løse en andengradsligning ved beregning

10. marts 2010 af MogensE (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej

Hvordan løser man en andengradsligning ved beregning?
Hvilken formel skal man bruge?
Og er der en der har et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2010 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2010 af blidaes (Slettet)

du har din andengradsligning:

ax^2+bx+c=0

så skal du først finde d, som er diskriminanten.

d = b^2 - 4*a*c

hvis d er negativ, er der ingen løsninger til din ligning, hvis d = 0 er der 1 løsning, og hvis d er positiv er der to løsninger til din ligning.

herefer kan du finde x således:

x = (-b +/- (kvadratrod(d)) / 2*a

giver det mening?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2010 af mathon

eksempel:

    3x2 + 6x - 24 = 0

  a = 3
  b = 6
  c = (-24)

  d = b2 - 4ac = 62 - 4·3·(-24) = 324 = 182

  √(d) = √(182) = 18

løsning:
            x = (-b ± √(d))/(2a) = (-6 ± 18)/(2·3) = -1 ± 3

            x = -4  ∨  x = 2


Svar #4
10. marts 2010 af MogensE (Slettet)

 Nååååår, på den måde. 

Jeg siger mange tak!


Skriv et svar til: At løse en andengradsligning ved beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.