Matematik

En funktion

10. marts 2010 af Clarks (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f er givet ved f(x)=x^3+kx-2x+5, hvor k er et reelt tal. Det oplyses, at f har lokalt minimum i x=1

Bestem tallet k

Hvad skal man gøre her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2010 af jnl123

f har lokalt minimum i x=1        =>       f '(1) = 0

Så kan du isolere k


Svar #2
10. marts 2010 af Clarks (Slettet)

Hvordan kan du se det, altså tage den note ud af sammenhængen?

Og ville du gide at illustrere, hvordan k skal isoleres?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2010 af mathon

           f '(x) = 3x2 + (k-2)

           f '(1) = 3·12 + (k-2) = 0

hvoraf
                    k - 2 = -3

                    k = -1
 


Skriv et svar til: En funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.