Matematik

Uden hjælpemidler

11. marts 2010 af Milll (Slettet)

En funktion f er bestem ved

f(x) = x2 - 4x - 5

Bestem koordinatsættet til hvert af grafens skæringspunkter med første aksen


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2010 af Exupery (Slettet)

Du skal løse andengradsligningen og finde y-værdierne til de fundne x-værdier. Sæt f(x)=0 og beregn først x.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Første aksen, er karakteriseret ved at y=0. Du kan derfor sætte de to ligninger lig hinanden (du får dybest set en andengradsligning hvor du finder rødder/nulpunkter - som hov: også er defineret ved at de skærer 1. aksen).

Håber det hjælper amigo.

Karam


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. marts 2010 af Muddiboy (Slettet)

Det her er en andengrad ligning! Løs den! og angiv koordinatsættet (x1,0) og (x2,0) hvor x1 er den ene løsning og x2 er den anden løsning ´til denne andengradsligning. x1=-1 og x2 = 5


Skriv et svar til: Uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.