Matematik

Har virkelig svært ved at forstå det ...

13. marts 2010 af Booklover (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.

Jeg har nu siddet et godt stykke tid og kigget og regnet på vedlagte opgavesæt ... men særligt opgave 16b og 15 har jeg svært ved og jeg håber inderligt nogen af jer måske kan hjælpe mig lidt på vej? Gerne letforståeligt forklaret, da jeg allerede har forsøgt at finde udregningsmetoderne her på studieportalen, men dog uden at jeg forstår hvorledes jeg skal gøre det...

M.

Vedhæftet fil: August_2007[1].pdf

Brugbart svar (2)

Svar #1
13. marts 2010 af mathon

16 b)
            se

Vedhæftet fil:beregning_6.doc

Brugbart svar (2)

Svar #2
13. marts 2010 af Louise4 (Slettet)

Hej M!

Opg. 15

Tænk på figuren som en halv kasse - dette ses af vinklerne...

Først skal du lave et udtryk for h:

Formel for rumfanget af en halv kasse: ½ * højde * grundlinje * bredde = ½ * h * x * x

Vi ved at volumen= 100, derfor kan vi udtrykke h ved hjælp af x:

100= ½*h*x*x   200/x2=h

Så skal du lave et udtryk for rumfanget: side + side + bund + top + bagside = h*x + h*x + ½*x*x + ½*x*x + h*kvadratroden(x2+x2) = 2hx + x2+h*kvadratroden(x2+x2)

I dette indsættes udtrykket for h, du forkortet og voila så har du svaret :D

Opg. 16

Hver gang man har en opgave med trekanter, så start med at tegne dem og skrive alle de informationer man ved, op på tegningen.

Formlen for at finde en vinkel er. cos(A) = (b^2 + c^2 - a^2) / 2*b*c

De informationer du får at ivde i opgaven indsætter du her og lommeregneren giver dig svaret

For at finde x når arealet er 13, starter vi med formlen for arealet i en vilkårlig trekant. Denne formel har en nem huske regel - en halv appelsin : arealet er en halv * a * b * sin(C), men da du i forrige opgave har beregnet vinkel A, bruger vi denne formel : T=½*b*c*sin(A)

Her bruges solve(13=½ *(3x/4) *(x/3) * sin(det resultat du fik før), x)   x= svaret :D

Håber det hjalp lidt

God Weekend, Louise


Svar #3
13. marts 2010 af Booklover (Slettet)

Hej Lousie!

Du er simpelthen en suveræn, fantasisk skat!!! Tusind, tusind, tusind tak! Det var virkelig, virkelig godt forklaret! :D

De største smil

Marie.


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. marts 2010 af Louise4 (Slettet)

Det var så lidt :D Håber det gav en forståelse af problemerne


Skriv et svar til: Har virkelig svært ved at forstå det ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.