Matematik

Gør rede for nulpunkter

13. marts 2010 af glorydk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Gøre rede for at   funktionen      f(x)= -½ ( x^2+3x-4)(x^2+x+1)   har netop to nulpunkter


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2010 af jnl123

f(x) =  -½ ( x^2+3x-4)(x^2+x+1) = 0

=>

(x^2+3x-4) = 0     eller     (x^2+x+1) = 0

2 stk 2.gradsligninger. Deres løsninger tilsammen er nulpunkterne


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2010 af mathon

      f(x) = -½( x2+3x-4)(x2+x+1) = -½(x+4)(x-1)(x2+x+1)             (x2+x+1>0 for alle reelle x)

                                          


Skriv et svar til: Gør rede for nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.