Matematik

Parantes opløftet i brøk

13. marts 2010 af Fatima87 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg sidder med denne udtryk som jeg gerne vil forkorte

3x^2(x-1)^2/3+2/3x^3(x-1)^-1/3

Har prøvet at lave det om til en ligning da a^-r giver 1/a^r, men ku ikke komme videre derefter. Får ikke det samme resultat som bogen

Håber at nogen kan hjælpe mig :)

Hilsen Fatima


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2010 af jnl123

det er lidt svært at læse hvilke led der hører til hvad i ligningen. Kan du skrive den med *-tegn? :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Som #1 skriver, er det svært at fortolke entydigt, hvad du har skrevet. Lad os antage, at du mener

3 x2 (x-1)2/3 + 2/3 x3 (x-1)-1/3 . Her kan vi prøve at sætte x2 (x-1)2/3 udenfor en parentes som en fælles faktor:

= x2 (x-1)2/3 (3 + 2/3 x/(x-1)) = x2 (x-1)2/3 (11/3 x - 3)/(x-1) = x2 (x-1)-1/3 (11x/3 - 3)


Svar #3
14. marts 2010 af Fatima87 (Slettet)

Tak for det hurtige svar

Men jeg har skrevet præcis sådan som står i bogen.

Men skriver det li om :)

(3*x^2)*(x-1)^(2/3)+(2/3)*(x^3)*(x-1)^(-1/3)

og det skal give (x^2*(9*(x-1)+2x))/(3*(x-1)^(1/3))


Skriv et svar til: Parantes opløftet i brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.