Matematik

Hint til opgave - funktion undersøgelse

14. marts 2010 af hjæææælp (Slettet)

En familie af funktioner er givet ved forskriften

fa(x)=x3-(3/2)*x2-6x+a

1) Bestem monotoniforholdene ved hjælp af fa'(x)

Jeg finder først den afledte

fa'(x)= 3*x2-3*x-6

Jeg finder de lokalt ekstremumsteder

x = 2 og x = -1

Her går jeg i stå - hvordan finder jeg nu globalt maksimum og minimum? Og ekstrema?

2) Bestem udtrykt ved a de lokale ekstremumsværdier for fa

Ide til hvordan jeg kommer i gang med den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2010 af MN-P (Slettet)

lokale ekstremumsværdier for fa er y værdierne, der svarer til de x værdier du lige har fundet.

Indsæt x=2 og x=-1 i fa(x)


Svar #2
14. marts 2010 af hjæææælp (Slettet)

fa(-1) = a + 7/2

fa(2) = a - 10

Hvad kan jeg bruge det til?


Svar #3
14. marts 2010 af hjæææælp (Slettet)

Jeg fandt ud af det.


Skriv et svar til: Hint til opgave - funktion undersøgelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.