Matematik

Hjælp til matematik!! Need some Help!

14. marts 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En kvadratisk græsplænes side er 20 m. Gennem plænen er der
anlagt to lige brede stier, der er parallelle med siderne og står
vinkelret på hinanden. Dvs. stierne krydser hinanden.

a) Tegn en skitse af situationen

Det oplyses, at stiernes areal udgør 13.5% af plænens areal.

b) Indfør passende variable, og opstil en ligning, der angiver
stiernes areal, som funktion af deres bredde.

c) Besem stiernes bredde.

Ved godt at det måske kan være svært for jer at tegne skitsen, men det vil være super hvis I sagde hvordan den skal se ud eller være...

På forhånd tak og håber på jeres hjælp.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2010 af MN-P (Slettet)

b) stiernes bredde sættes til x m

græsareal= 20*20-20x-(20-x)*x=400-40x+x2

græsareal 20*20*13,5/100=54

de to græsarealer er lige store

400-40x+x2=54

c) løs ligningen


Skriv et svar til: Hjælp til matematik!! Need some Help!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.