Matematik

Hjælp til et svært matematik spørgsmål!!!!!

15. marts 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Grafen for en lineær funktion f går gennem punkterne
   P (40, 49) og Q (20, 64) .

a) Bestem en regneforskrift for f og Beregn f(120).

b) Løs ligningen f(x)=16.


Håber på jeres hjælp og forklaring. På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:topunktsformlen.doc

Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2010 af papas (Slettet)

40a+b=49

20a+b=64 

a = -15/20=-3/4             b= 49-30=19

f(x)=-3x/4+19           f(120)=-3*120/4+19 = -71

-3x/4+19 = 16     for x=4 tror jeg nok


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2010 af mathon

       y = -(3/4)x + 79


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. marts 2010 af papas (Slettet)

49-(-30)=79 er nok det rigtige...


Skriv et svar til: Hjælp til et svært matematik spørgsmål!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.