Matematik

Bestem den afledede funktion

15. marts 2010 af MisSluis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem den afledede funktion af hver af foelgende funktioner

a( f(x) er lig 4 ln(x)3x

Jeg er helt blank... Er der nogen, som kan hjælpe mig med hvordan den skal løses... Har kigget frem og tilbage i bogen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Altså

f(x) = 4 ln(x) 3x = 12x ln(x)  ?

f(x) er produktet  af de funktioner g(x) = 12x og h(x) = ln(x). Benyt formlen for den afledede af et produkt:

f(x) = g(x) h(x) ⇒ f'(x) = g'(x) h(x) + g(x) h'(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2010 af mathon

              f(x) = 4ln(x)·3x

              f '(x) = (4/x)·(3x) + 4ln(x)·3 = 12 + 12ln(x) = 12(1+ln(x))


Svar #3
15. marts 2010 af MisSluis (Slettet)

nej det er f(x)+4ln(x)+3x. Mit tastatur virkede ikke lige før


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Mener du så

f(x) = 4ln(x) + 3x ??

Differentier hver af de to funktioner i udtrykket for f(x) og læg dem sammen :

f'(x) = 4/x + 3


Svar #5
15. marts 2010 af MisSluis (Slettet)

ja det gør jeg


Svar #6
15. marts 2010 af MisSluis (Slettet)

hvordan skal 4ln differentieres?


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. marts 2010 af mathon

...som Andersen11
    viste dig i #4

                   f '(x) = 4/x + 3

.....................

(4·ln(x))' = 4·(ln(x))' = 4·(1/x) = 4/x


Skriv et svar til: Bestem den afledede funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.