Matematik

Hjælp til et svært matematik spørgsmål!!!!!

15. marts 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Grafen for en lineær funktion f går gennem punkterne
P (40, 49) og Q (20, 64) .

a) Bestem en regneforskrift for f og Beregn f(120).

b) Løs ligningen f(x)=16.


Håber på jeres hjælp og forklaring. På forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. marts 2010 af motski (Slettet)

 ved en lineær funktion har du formler for at finde a og b, som du sikkert engang har udledt.

a=y2-y1/x2-x1

b=y1/a*x1

Du får da en forskrift f(x)=ax+b

Når du skal løse ligningen f(x)=16, skal du altså sige 16=ax+b <=> 16-b/a=x, hvor du da har løst ligningen ved at finde x.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 a)

ændringen i y retningen delt med ændringen i x retningen giver dig hældningen, når du kender hældningen kan du regne tilbage fra et af dine punkter og finde skæringen med y aksen. 

y= ax+b

når du har fundet din hældning (a) og din skæring (b) finder du f(120) ved at sætte x=120 og udregne y.


Skriv et svar til: Hjælp til et svært matematik spørgsmål!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.