Religion

Samf+Rel i AT

16. marts 2010 af radioheada (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heey..

Jeg skal skrive i samfundsfag og religion i AT. Mine lærere har svært ved at se hvordan jeg vil gribe det an, og hvordan det skal kobles sammen. Jeg vil tage udgangspunkt i Durkheims teorier om religionen som en samfundsmæssig funktion. Min rel. lærer kan ikke se hvordan jeg vil trække religion indover det. Og jeg kan desværre ikke svare hende, eftersom jeg havde regnet med hun kunne vejlede mig lidt.

Er der nogen der kan hjælpe? alle forslag tæller


Brugbart svar (3)

Svar #1
16. marts 2010 af Daahir (Slettet)

du kunne måske tage Huntington teorien, om civilisationernes sammenstød.


Svar #2
16. marts 2010 af radioheada (Slettet)

Ja, har også tænkt mig at perspektivere til ham.. men mit AT "projekt" skal tage udgangspunkt i perioden 1851-1914 .. Derfor er jeg nødt til at tage udgangspunkt i enten Max Weber eller Durkheim


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. marts 2010 af Niniel (Slettet)

Du kan helt sikkert bruge begge to til at sige noget om både samfund og religion. 
Skaf dig bogen "Religionssociologi En introduktion" af Inger Furseth og Pål Repstad på biblioteket. Der er et kort afsnit om begge og et register med videre læsning bag i bogen hvor du kan se hvor du kan finde mere.

Hvis du er sikker på at det skal være Durkheim så få fat i "Seven Theories of Religion" af Daniel L. Pals (eller "Eight Theories of Religion" af samme forfatter. Det er bare to forskellige udgaver hvor han i den ene har tilføjet en ekstra forfatter, men der er et kapitel om Durkheim of religion i dem begge på ca. 40 sider. 
Denne bog er VIRKELIG god. Først gør den rede for grund-ideer, liv og karierre, ideer og indflydelse, derefter mere specifikt hvad Durkheim mener. Derefter en konklusion og en analyse af hele det foregående som samler virkelig godt op på det. Så hvis ikke Engelsk skræmmer dig så er der virkelig guldkorn at hente her.


Skriv et svar til: Samf+Rel i AT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.