Matematik

skal jeg integrere?

16. marts 2010 af knudsen1 (Slettet)

Om en funktion f(x) oplyses det, at f ' (x) = x^2 - 12x

bestem monotoniforholdene for f(x)

vil det så sige at jeg skal integrere?? for det plejer altid at stå omvendt. Ellers ved jeg godt hvad jeg skal bageefter, sætte udtrykket lig med 0 .. osv osv .. men det er lige det om jeg skal integrere? for den er jo allerede differentieret?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Du skal ikke integrere, nej. I en monotoniundersøgelse går du på jagt efter vandrette tangenter for derved at kunne beskrive den pågældende grafs forløb. Løs derfor ligningen f'(x) = 0.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Nej. Normalt, når man skal undersøge monotoniforhold for en funktion f(x), skal man først finde den afledede f'(x), og dernæst finde nulpunkter for f'(x) og se på intervaller, hvor f'(x) < 0 eller f'(x) > 0. Her i opgaven er du i den situation, hvor du får oplyst f'(x). Så du skal finde nulpunkter for f'(x) (der er to), og se på fortegn for f'(x).


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2010 af Exupery (Slettet)

Det er sjovt. Så gør de opgaven så meget nemmere ved, at du ikke skal differentiere, og så bliver du forvirret. Du burde hoppe af glæde!! :-)


Svar #4
16. marts 2010 af knudsen1 (Slettet)

f ' (x) = x^2 - 12x = 0 ikke?+

men er jeg ikke nød til at bruge diskrimanten her, for at finde rødderne?? og dermed intervallerne, for kan jo ikke trække de 2 fra hinanden:)


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. marts 2010 af Exupery (Slettet)

 ....nulregel....


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Ja, der er tale om en andengradsligning, nemlig:

x2-12x = 0

Du behøver ikke finde diskriminanten, brug istedet nulreglen:

x(x-12)=0

x = 0 v x = 12


Svar #7
16. marts 2010 af knudsen1 (Slettet)

når ja, hvor dum kan man være !!!! TAK man :D ...


Skriv et svar til: skal jeg integrere?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.