Matematik

Løsning til differentialligning

16. marts 2010 af MathiasHan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen.

Jeg sidder med en differentialligning og skal undersøge om en funktion f(x) er løsning til denne differentialligning. Jeg har vedhæftet opgave.

Jeg har fundet differentialkvotienten for f(x). f'(x) = 4*e^4x-4x-1

Men jeg ved ikke hvad jeg skal nu, når jeg har differentialkvotienten for f(x). Jeg håber at der er nogen, som kan hjælpe.

Vedhæftet fil: Opgave 5 hjælp.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du skal undersøge, om en given funktion f(x) er løsning til en bestemt differentialligning, skal du blot indsætte funktionen i differentialligningen og eftervise, at den opfylder ligningen. beregn de enkelte komponenter i differentialligningen og eftervis, at det hele går op.


Svar #2
16. marts 2010 af MathiasHan (Slettet)

Jeg er desværre ikke med .. Kunne du uddybe det lidt mere ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du bliver ikke bedt om at løse differentialligningen, men "kun" om at eftervise, at f(x) er en løsning til differentialligningen. Så indsæt y = f(x) i differentialligningen og eftervis at den er opfyldt.

En differentialligning er en ligning, der udtrykker en sammenhæng mellem en funktion y = f(x) og den differentialkvotient dy/dx = f'(x), og måske højere afledede også. Her kender du y = f(x), så bestem dy/dx = f'(x) og indsæt det i differentialligningen og eftervis, at den er opfyldt for denne bestemte funktion.


Svar #4
16. marts 2010 af MathiasHan (Slettet)

Jeg har vedhæftet noget. 

Kan det passe at den ikke er en løsning til differentialligning da f'(x) ikke er lig med dy/dx ?

Vedhæftet fil:Svar.docx

Skriv et svar til: Løsning til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.