Fysik

Antal fotoner

16. marts 2010 af birthe_non (Slettet)

Intensiteten af sollys måles en dag til 1.30 kW/m2 ved jordoverfladen. Antag, at alle stråler har λ= 550 nm

Hvor mange fotoner rammer da 1 m2 vinkelret på sollysets retning ved jordens overflade på 1 sekund?

Jeg har regnet Efoton= 3.61636e-19 j

Men ved ikke hvordan jeg kommer frem til antallet af fotoner ? har prøvet med

Antallet pr. sekund= (1.30*103*J/s) / 3.61636e-19 J = 3.59477e21 s-1 Men kan det være resultatet ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2010 af mathon

        Efoton = (h·c)/λ = (1,98645·10-25 J·m)/(550·10-9 m) = 3,61172·10-19 J

        antal fotoner per sekund per m2 = (1300 J/(s·m2)/(3,61172·10-19 J/foton) = 3,6·1021 fotoner/(s·m2)


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2010 af peter lind

Din metode er rigtig. Du skal lige være opmærksom på at der spørges om hvor mange der rammer i 1 sekund. Du skal derfor gange med 1 sekund.


Svar #3
16. marts 2010 af birthe_non (Slettet)

tak for jeres opmærksomhed og udmærkede svar :)


Skriv et svar til: Antal fotoner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.