Kemi

Hjælp til Kemi C opgaver!

17. marts 2010 af j0wdet (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har lidt kemi opgaver som jeg har brug for lidt hjælp for.

1) Angiv tilstandsform for dinitrogen ved 25*c (grader) og 101,3kPa (1,0atm)
Er det noget jeg skal udregne eller bare vide? Jeg kan se via google at der er tale om en gas, men vil gerne vide hvordan jeg lige skal finde ud af det.

2.a) Skriv reaktionsskemaet med fasebetegnelser for blandingen af opløsningerne i reagensglas nr.1 og nr. 2
Reagensglas nr. 1 = Blandes en vandig opløsning af ammoniumsulfat (NH4)2 SO4 med en vandig opløsning af natriumnitrat (NaNo3)
Reagensglas nr. 2 = Blandes en vandig opløsning af Ammoniumsulfat med en vandig opløsning af Bariumnitrit monohydrat (Ba(No2)2*1H2O

(beklager tekst, kan ikke lige redigere det som jeg vil,...)

Derudover skal jeg så forklare hvorfor indholdet i de 2 glas ser forskellige ud efter de er blandet.

2.b) Beregn hvor mange gram bariumnitrit monohydrat du skal afveje for at fremstille 50,0 mL 0,20 mol/L vandig opløsning af saltet.

Det var vist det, håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2010 af mathon

1)     betragt et tilstandsdiagram

2 a)
       Reagensglas nr. 1 er almindelig umættet opløsning

       Reagensglas nr. 2 farves af et bundfald

       Ba(NO2)2*H2O (aq)  +  (NH4)2SO4 (aq)   →  BaSO4 (s)  +  2NH4NO2 (aq)  +  H2O (l)

2 b)
       M(BaN2O4*H2O) = (137,33+2·14,007+4·15,999+18,02) g/mol = 247,36 g/mol

       n = V·c = (0,050 L)·(0,20 mol/L) = 0,01 mol

       m = n·M = (0,01 mol)·(247,36 g/mol) = 2,4736 g
      
      
 


Svar #2
17. marts 2010 af j0wdet (Slettet)

 Mange tak, jeg har dog ikke et tilstandsdiagram i min bog så! :(

Nu hvor jeg har dig, hvordan gør jeg så hvis jeg skal beregne massen af en isotope? Har fået afvide at 99,63% af nitrogen er 14N, som har massen 14,0031u, hvordan gør jeg så når jeg skal beregne 15N?


Svar #3
17. marts 2010 af j0wdet (Slettet)

 Hov, har vist formuleret mig forkert.. Ved de reaktionsskemaer skal man vist tage dem hver for sig, og ikke sammen som du har gjort.. Vist mig der formulerede mig dårligt :)

"Skriv reaktionsskemaet med fasebetegnelser for blandingen af opløsningerne i reagensglas nr.1"

(er det mon (NH4)2 SO4 + NaNO3 => ?)


"Skriv reaktionsskemaet med fasebetegnelser for blandingen af opløsningerne i reagensglas nr.2"

Sådan står der i opgaven..

og er der en måde på hvordan jeg finder frem til hvordan fase betegnelsen er? Eller skal man bare vide det ^^?


Skriv et svar til: Hjælp til Kemi C opgaver!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.