Matematik

Funktioner.....

17. marts 2010 af Stella Lilja (Slettet)

Hej er der nogen der kan fortælle mig om jeg har regnet nedenstående opgave rigtig: 

Skitser parablen med skæring af x-aksen i 2 og 6 samt skæring med y-aksen i y=10
opskriv funktionen:

a*(x-r1)(x-r2)=0

a*(0-2)*(0-6)=10

12k=10

k=0,83

0,83*(x-2)(x-6)=10

x^2-8x+12= 0

funktionen = x^2+8x+10 = y  


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2010 af Isomorphician

Det er nok at skrive den som:

f(x) = (5/6)(x - 2)(x - 6)


Svar #2
17. marts 2010 af Stella Lilja (Slettet)

okay. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2010 af NejTilSvampe

 aner ik hvor k pludselig kommer fra...?

men du starter da ok.

a(0-2)(0-6) = 10

-12a = 10

a = -10/12 = -5/6

y = -5/6 x^2 - 5/6 * (-2-6)x + 10


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har jo fundet a til 10/12 = 5/6 (ikke -5/6 som angivet i #3), så forskriften for parabelen er

f(x) = (5/6) (x-2)(x-6) = (5/6) x2 -(20/3) x + 10


Skriv et svar til: Funktioner.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.