Matematik
Bestem
Bestem:
Bestemte integrale, hvor grænserne er 4 og 2(2x-3)dx, og giv en fortolkning af dette tal.
1) Man finder stamfunktionen
x^2-3x
2) Jeg tror man sætter grænserne ind og trækker ligningen fra hinanden
4^2-3.4-(2^2-3.2)
Er jeg forkert på den??
Svar #1
18. marts 2010 af mathon
A = 2∫4(2x-3)dx = [x2-3x]24
kan fortolkes som
arealet af punktmængden i 1.kvadrant begrænset af grafen, 1.aksen samt de lodrette linjer x = 2 og x = 4
Svar #3
18. marts 2010 af mathon
Jeg tror du mener det rigtigt
A = 2∫4(2x-3)dx = [x2-3x]24 = 42-3·4 - (22-3·2) = 16-12 - (4-6) = 4 - (-2) = 4 + 2 = 6
Svar #4
18. marts 2010 af Djemba (Slettet)
Lige præcis.
Dog finder jeg det mærkeligt at, hvis man taster det ind i derive, så bliver det 16/5?
Skriv et svar til: Bestem
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
