Fysik

MANGLER HJÆLP!!

18. marts 2010 af Klokkeblomstt (Slettet)

Jeg har en opgave som jeg ikke forstår,, den nyder sådan.

vi ser på en varmluftballon, der svæver i luften i konstants højde. Ballons rumfang er 450m^3

a) beregn opdriften på ballonen , når densiteten af den varme luft i ballonen er 0,70kg/m^3, densiteten af luften uden om ballonen er 1,15kg/m3

b) beregn den samlede masse af ballon og ballonkurv med indhold??

hvordan gøre jeg det??


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2010 af mathon

a)
                 Fop = V·ρ2·g = (450 m3)·(1,15 kg/m3)·(9,82 m/s2) = 5081,85 N

b)
                 mnytte·g = Fop - Ftyngde

                 mnytte·g = V·ρ2·g - V·ρ1·g = V·(ρ2 - ρ1)·g

                 mnytte = V·(ρ2 - ρ1)

                 mnytte = (450 m3)·((1,15 - 0,70) kg/m3) = 202,5 kg

.....................

mnytte = masse af ballon og ballonkurv med indhold
ρ1 = 0,70 kg/m3
ρ2 = 1,15 kg/m3


Svar #2
18. marts 2010 af Klokkeblomstt (Slettet)

tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: MANGLER HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.