Matematik

samme spørgsmål....

18. marts 2010 af ZIDAN10 (Slettet)

 Hej jeg kan ikke finde ud af denne opgave. Er der nogle der kan hjælpe mig med det??:) Jeg har kigget på facit og a skal være a=-1,850,     b=12.

Opgaven lyder sådan: En funktion er givet ved  f(x) = b·xa.  Bestem tallene a og b, når det oplyses, at  f(1) = 12, og at f(x) falder med 7%, når x vokser med 4%


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2010 af MN-P (Slettet)

f(x) = b·xa  indsætter (1,12)

12=b*1a     ⇒    12=b   da 1a=1

indsætter  ( (1+0,07)-0,04);(12-12*0,07))  = (1,07;11,16)

11,16=12*1,07a                 find a af ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1

Udtrykket til at finde a er ikke helt korrekt, da x skal vokse med 4%. Man får

f(1,04) = 12*(1-0,07) = 11,16 , dvs

11,16 = 12 * 1.04a , så

a = log(11,16/12) / log(1,04) = -1,8503


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2010 af MN-P (Slettet)

#2 du har fuldstændig ret.

jeg blev forstyrret undervejs, udtrykket ved indsætter burde være ( (1+0,04);(12-12*0,07)) = (1,04;11,16)


Skriv et svar til: samme spørgsmål....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.