Matematik

Eksponentielle Funktioner

21. marts 2010 af 1212RH (Slettet) - Niveau: C-niveau

 • Der er givet en eksponentiel funktion f(x). Det vides, at: f(-3)=4 og f(2)=1. Beregn funktionens forskrift.


Nogen der gad hjælpe mig en smule med denne opgave, da jeg er forholdsvis lost. 

På forhånd tak! 

Rasmus 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2010 af Isomorphician

Enten kan du opstille to ligninger med to ubekendte, eller du kan kigge i din formelsamling.


Svar #2
21. marts 2010 af 1212RH (Slettet)

 Kunne du komme med et eksempel, fx hvordan man løser den ene?  


Svar #3
21. marts 2010 af 1212RH (Slettet)

Altså, det skulle være noget i stil med f(-3) = b*a^-3, eller?  


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. marts 2010 af Isomorphician

(i): 4 = b*a-3

(ii): 1 = b*a2

Deles (i) med (ii) fås:

4 = a-3/a2 <=>

4 = a-5 .....

Når du har fundet værdien for a, indsættes denne i enten (i) eller (ii) for at finde værdien for b.


Svar #5
21. marts 2010 af 1212RH (Slettet)

 Amen da, jeg er stadigvæk meget forvirret, men altså jeg kan jo ikke bede dig om at lave hele opgaven :). 

Så tusind tak for hjælpen, jeg vil begive mig tilbage til mit matematiske helved ;)


Skriv et svar til: Eksponentielle Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.