Matematik

Matematik - definitionsmængde

21. marts 2010 af LilleLouiseHansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for en som vil hjælpe mig med en opg. da jeg simnpelthen ikke ved hvad jeg skal gøre/skrive

bestem definitionsmængden for funktionen :

f(x) = 1
          ____
          x^2 -4

tusind tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2010 af Isomorphician

Hvad må nævneren ikke være lig med?


Svar #2
21. marts 2010 af LilleLouiseHansen (Slettet)

altså :

f(x) = 1/ x^2 -4             - jeg forstår ikke rigtigt dit spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2010 af Isomorphician

Hvad må/kan du ikke dividere med?


Svar #4
21. marts 2010 af LilleLouiseHansen (Slettet)

Jeg har ingen ide, det derfor jeg gerne vil have hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2010 af Isomorphician

Du må/kan ikke dividere med 0.

Derfor skal du finde ud af for hvilke værdier af x, at x2 - 4 = 0.


Svar #6
21. marts 2010 af LilleLouiseHansen (Slettet)

Jeg tror jeg må søge hjælp hos en anden, for jeg forstår desværre ikke hvad du mener?

forstår godt man ikke kan dividere med 0, men forstår ikke resten?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Dit udtryk, når det er skrevet korrekt, er

f(x) = 1/(x2-4)  .

Når du indsætter et tal for x, er x2-4 et tal, som du skal dividere 1 med i henhold til forskriften. Men man må ikke dividere med 0, da 1/0 ikke er defineret. Hvis du indsætter et tal for x, så x2-4 bliver 0, siger forskriften, at du skal dividere med 0, og det må vi ikke. Så de x, hvor x2-4 bliver 0, kan ikke bruges i forskriften for f(x), dvs. de x-værdier kan ikke indgå i defintionsmængden for f(x).


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. marts 2010 af DMD (Slettet)

#6 - det gjorde det vist ikke mere overskueligt :)

Definitionsmængden skal du forstå som alle de mulige tal, som x kan være i den pågældende formel.
Når du ved, at det ikke er lovligt at dividere med nul, så skal du altså finde ud af, hvilke værdier af x, der gør at nævneren(x^2-4) bliver nul. Definitionsmængden vil så være alle reelle tal undtagen disse.

Du skal altså løse x^2-4 = 0

Hvis det stadig ikke giver mening for dig, så bliver du altså nødt til at tale med et rigtigt levende menneske omkring det :) Der er grænser for, hvad der kan løses over Internettet..


Skriv et svar til: Matematik - definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.