Matematik

benyt cas til at bestemme f'(x)

21. marts 2010 af sapcool (Slettet)

Benyt cas tl at bestemme f'(x) når:

1) f(x) = ln(x)    2) f(x) = (x -1) / (3 - x 3)     f(x) = (x - 2 )7

Hvordan gør jeg dette på en TI - nspire?

linien med ligning y = 2 * x - 3 er tangent til en af de tre funktioners grafer. hvilken?

Hvordan finder jeg den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2010 af NejTilSvampe

f'(x0) = 2 => løs for x0 i hver enkelte funktion.

f(x0) = y = 2*x0 - 3 <-- det skal være sandt.


Svar #2
21. marts 2010 af sapcool (Slettet)

Men hvordan indsætter jeg det på lommeregneren?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2010 af jesperher (Slettet)

f2 eller f3.

"differentiate"

tast ind. tryk enter.


Skriv et svar til: benyt cas til at bestemme f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.