Matematik

Angiv uden brug af cas, f'(1)

21. marts 2010 af Sneakes (Slettet)

Hej SP .. Nogle der kunne kigge på følgende opgave:

Angiv, uden brug af cas, f'(1) i hvert af følgende tilfælde:

1) f(x) = 3x^2+x^1/2

2) f(x) = √x(√x-5)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2010 af ggf (Slettet)

finde den afledede funktion og løs derefter, idet du går ud fra forudsætningen x=1


Svar #2
21. marts 2010 af Sneakes (Slettet)

Den afledede funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Den afledede er et andet navn for differentialkvotienten.


Svar #4
21. marts 2010 af Sneakes (Slettet)

Nogle der måske kunne hjælpe mig lidt på vej?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Har du slet ikke et bud selv?

I 1) differentierer du hver af funktionerne i summen.

I 2) skal du differentiere et produkt af 2 funktioner. Benyt produktreglen for differentiation.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2010 af ggf (Slettet)

f(x)=3x2+x1/2⇒f'(x)=6x+(1/(2·√x))⇒f'(1)=6+0,5=6,5


Skriv et svar til: Angiv uden brug af cas, f'(1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.