Matematik

BMI - matematik

22. marts 2010 af Hebl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg er i gang med et matematikprojekt, hvor jeg desværre er stødt ind i problemer. Opgaven lyder følgende:

En person er 180 cm høj og vejer 84 kg. Han ønsker at bringe sit BMI-tal ned på 25. Hvor meget skal vedkommende tage på eller tabe?

Før hen i opgaven, har jeg regnet mig frem til denne formel til brug af udregning af BMI-tal: BMI = vægt/højde²

Jeg håber, at I kan hjælpe. På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Du skal op stille en ligning der hedder

BMI = 25 → x/1,8^2 , hvor x er den vægt der skal til for at en på 1,8 m har en BMI på 25.

Du kan så finde ud af hvor meget personen, skal tabe sig (vi kalder denne størrelse t) ved at bestemme.

t=85-x

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2010 af lexibexi

du skal isolere "vægten" i din formel, da det er din ubekendte, og så sætte BMI som 25, og højden som 180


Skriv et svar til: BMI - matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.