Matematik

Bestem f'(x0)

22. marts 2010 af sapcool (Slettet)

Hej SP. Nogle der kunne hjælpe mig med at bestemme f’(x0) i følgende tilfælde:

f(x) = (2x^2-5x)(x^2+6)

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2010 af peter lind

Gang parenteserne ud og brug (xn)' = n*xn-1 alternativ brug reglen for differentiation af produkt.


Svar #2
22. marts 2010 af sapcool (Slettet)

Jo tak .. Men har ikke kendskab til (xn)' = n*xn-1. Så forstår ikke helt hvordan den fungere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2010 af peter lind

Jeg kan ikke tro at du ikke har haft den formel, når du får den opgave. Prøv at se efter. Du kan da også bruge den blindt, hvilken godt nok er mindre tilfredsstillende.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2010 af Sneakes (Slettet)

Har siddet med samme opgave, uden held.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2010 af PeterValberg

f(x) = (2x2-5x)(x2+6) = 2x4 + 12x2 - 5x3 - 30x = 2x4 - 5x3 + 12x2- 30x

f'(x) = 8x3 - 15x2 + 24x -30

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
22. marts 2010 af sapcool (Slettet)

Kan jeg så differtentiere normalt herfra, for at finde f'(x0) ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. marts 2010 af peter lind

Nej. differentieringen er gjort i #5,  så du skal ikke gøre det en gang til


Skriv et svar til: Bestem f'(x0)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.