Matematik

rente / kapital

22. marts 2010 af jegelskerdigsåmeget (Slettet) - Niveau: C-niveau

en kapital på 54000 kr forrentes med 9% om året.

hvor mange år/måneder tager det før kapitalen er nået 100'000 ?

hvad er formlen ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2010 af Isomorphician

100.000 = 54000*(1+0,09)n, isoler n


Svar #2
23. marts 2010 af jegelskerdigsåmeget (Slettet)

hvordan isolerer jeg n ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2010 af Isomorphician

100.000 = 54.000*(1,09)n <=>

100.000/54.000 = 1,09n <=>

log(100.000/54.000) = n*log(1,09) <=>

(log(100.000/54.000))/(log(1,09)) = n <=>

...... = n


Skriv et svar til: rente / kapital

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.