Fysik

Hjælp til fysik!! gnidningskraften mellem træklods og bordplade

23. marts 2010 af Herstal (Slettet) - Niveau: B-niveau

Gnidningskraften mellem træklods og bordplade er givet ved Fgnid=μ*M*g, hvor μ er gnidningskoefficienten mellem træklods og bord.
Følgende oplyses: m=100g, M= 200g og μ= 0,3.
a) Vis, at den resulterende kraft på systemet bestående af lod og træklods er
Fres=m*g-μ*M*g.

b) Beregn størrelsen af accelerationen.

på forhånd tak:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2010 af Civilingeniøren (Slettet)

Hej Herstal

Jeg tror ikke vi får alle oplysninger om "systemet" med. Indgår der fx et lod og en snor, foruden altså træklods og bord, i "systemet", og har loddet massen m?

/JW ;-)


Svar #2
23. marts 2010 af Herstal (Slettet)

En opstilling, hvor et lod med massen m trækker en træklods med massen M hen over en bordplade. Snoren mellem lod og trækklods løber i en friktionsfri trisse en såkladt smart pulley, som måler hastigheden som funktionen af tiden.

Det er alt hva der ellers står :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2010 af Civilingeniøren (Slettet)

#2: Okay - altså en ikke helt uvæsentlig information... ;-)

Prøv nu at skitsere opstillingen, og opstil derefter to frit legeme diagrammer; et for loddet (som hænger i snoren) og et for træklodsen (som trækkes af snoren). Her skal du huske at summen af kræfter for hver af de to delsystemer er ens og i øvrigt er lig Fres.

Håber det kan hjælpe dig.

/JW ;-)


Skriv et svar til: Hjælp til fysik!! gnidningskraften mellem træklods og bordplade

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.